Hvorfor er vi så seje?

 • Imprægneret, massivt træ
 • Overkommelige priser
 • Gratis fragt*

Opbygning og sikkerhed

Byggevejledning og udførelse

Monteringsvejledningen sendes sammen med din bestilling. Du kan finde den i posen med skruer. Hvis den mod forventning ikke følger med leveringen, så bedes du kontakte vores kundeservice ved at benytte kontaktformular. Så sender vi straks en til dig.

Med en hjælpende hånd og monteringsvejledningen er monteringen normalt forholdsvis hurtig. Som en tommelfingerregel, og afhængigt af din håndværksmæssige kunnen, tager det ca. 6-8 arbejdstimer at montere det mindste legetårn, uden tid til indstøbningen. Vi anbefaler, at du har to hjælpere, når du skal bygge det største legetårn. Så det skulle tage i alt 10-12 arbejdstimer. Og når dine venner alligevel er der, så kan de deltage i indvielsen, når arbejdet er udført.

Brædderne og stolperne er allerede savet og skal kun slibes i kanterne for at undgå splinter. Det nødvendige skruematerialer, inklusive afdækningsplader, følger med leveringen. Du har brug for følgende værktøj til opbygningen:


Elektrisk boremaskine

Vaterpas

Gummihammer 

Ansatsvinkel

Topnøglesæt

Tips: Ved fastspænding er det vigtigt at anvende en skruebit i den rigtige størrelse til de medfølgende skruer, så du undgår tidligt opståede rust- og andre skader.
Forbor hullerne, inden skruerne skrues i. Dette minimerer risikoen for at beskadige skruens legering.

Kontrollér, at din bestilling er komplet og fejlfri, når den leveres, før du kontakter en monteringsservice. Det sparer dit besvær, tid og penge, og dine medhjælpere kan udføre arbejdet i ro og mag.

Hovedkomponenterne, dvs. legetårnets struktur, skal bygges som beskrevet i byggevejledningen. Eventuelle ændringer i denne konstruktion sker på brugerens egen risiko og kan ikke blot påvirke dine garantikrav, men kan også være en fare for dine børn. Ved bygning af flere tårne kan de bygges spejlvendt af hinanden. Det betyder, at positionen for tilbehør som rutsjebane eller klatrevæg kan byttes om. Hvis du ikke er sikker på, om det også gælder for dit legeredskab, så er vores kundeservice naturligvis altid klar til at hjælpe dig.

Hvis du har besluttet dig for et tårn med en bølgerutsjebane med vandtilslutning, skal du bruge en boremaskine med en diameter på 4 mm og en minimumslængde på 5 cm til montering. Desuden skal du bruge sandpapir til at fjerne eventuelt overskydende materiale fra boringen fra rutsjebanens overside. Til vandtilslutningen skal man bruge en halv tomme bred vandslange og en slangeklemme.
Advarsel: Læg mærke til, at kun vores rutsjebaner på 175 cm, 220 cm og 300 cm tillader vandtilslutning.

På bagsiden af rutsjebanen er placeret en anordning, som markerer det sted, hvor vandtilslutningen skal udføres. Før boret gennem det lille rør nedefra, og begynd at bore hullet. Hvis boret sjutter, kan det afhjælpes ved at sætte en borspids på. Tiloversblivne spåner kan fjernes forsigtigt med fint sandpapir. Tip: Vær forsigtig, når du bruger sandpapir, så du undgår ridser i rutsjebanen. Derefter slangen på en halv tomme på tilslutningsrøret og fastgøres med slangeklemmen. Snart kan ren sjov med vand begynde!

Underlag og fastgøring

Det er bedst, at du bygger dit FATMOOSE-legeredskab på et plant underlag. Græs- eller sandflader med tilstrækkelig plads omkring stilladset er særlig velegnede. Hvis underlaget er hårdt anbefales det at lægge faldsikringsmåtter omkring redskabet.

Selvom dit legeredskab virker stabilt og sikkert: Af hensyn til børns sikkerhed anbefaler vi, at alle legeredskaber forankres til jorden. Med genne forankring øges tårnets eller gyngens stabilitet. Alle ankre skrues ind i klatretårnets stolper og - afhængigt af den type anker, du vælger - ikke ses udefra. Generelt anbefaler vi, at forankre alle tårnets stolper, som står på jorden. Stiger og klatrevægge skal også fastgøres med hver to ankre. Du kan læse mere i de respektive produktbeskrivelser. 

Tip:
Vores vinkelanker passer perfekt til alle tårne.

Du skal bestille ankrene til dit legeredskab særskilt. Se produktets produktside. Der giver vi anbefalinger om typen og antallet af ankre, som vi anbefaler til dit tårn.

 • SolidRoot
  Vinkelanker
  SimpleRoot
  Jordanker
  QuickRoot
  Jordanker
 • Winkelanker
  Bodenanker
  Grundanker
 • Firkantede stolper/skæve stiger
 • Gyngestolper
 • Løs, sandet bund
  (legeredskabet skal altid støbes fast i beton)
 • Fast, stenet bund
 • Montagetips
  Nem
  montage*
  Støbes fast i beton
  Nem
  montage*
  Støbes fast i beton
  Supernem
  montage
  Skal skrues ned i underlaget eller støbes fast i beton
 • Stabilitet
  Stabil og sikker
  (Premium)
  Stabil og sikker
  (Premium)
  Stabil og sikker
  (Standard)

*Anbefaling: Montage på indersiden, ankret kan ikke ses udefra

Betonstøbning

Sikkerhedsafstand og sikkerhed mod fald

Forhindringer, som træer, hække eller mure, er ikke blot i vejen under legen, men indebærer en stor risiko for at komme til skade. Derfor anbefaler vi en sikkerhedsafstand på mindst 2 meter rundt om hele legeanordningen, så der kan leges sikkert og uden bekymring. Det punkt, der skal udgøre afstanden er altid det yderste punkt eller den yderste pæl på legetårnet eller gyngen.

Vi anbefaler at anvende faldbeskyttelsesmåtter for at minimere risikoen for faldulykker. Et blødt underlag omkring legeredskabet er altid at foretrække. Vores faldbeskyttelsesmåtter måler 50x50cm. Vi anbefaler at anvende mindst

 • 2 styk per rutsjebane
 • 4 styk per klatrevæg/-stige
 • 4 styk under hvert klatrereb/-net
 • 4 styk under hver rebstige
 • 6 styk under hver individuel gynge

 • SurfSwing: 4 yderligere stk.
 • TowerSwing: 12 yderligere stk.